Handel & Schubert

Vanmiddag ben ik op Radio 4 een van de gasten bij het programma Matineecafé, dat aansluitend aan de ZaterdagMatinee wordt uitgezonden. De uitzending van het concert begint om 14:00 uur, het napraten met Hans Haffmans om 16:30. Het wordt vast een mooi concert, met onder ander het fenomenale Dixit Dominus van de nog jonge Handel (die toen in Rome woonde en nog Händel heette) door Coro E Orchestra Ghislieri onder leiding Giulio Prandi.

Om niet helemaal alles uit het hoofd te hoeven doen, trok ik Freud uit de kast om mijn Handel-bibliotheekje te onthullen (in mijn computer zit nog een enorme roman van een kwart miljoen woorden over onder anderen Handel, dat ik schreef na mijn debuut en nooit publiceerde – titel: Denk aan onze kinderen!). Het boek over Jimi Hendrix (helemaal rechts) staat daar omdat Hendrix een tijdje woonde in een appartement naast de woning die van Handel was geweest.

Als het goed is komt vanmiddag ook het concert van 8 februari aanstaande in de Kleine Zaal van het Concertgebouw aan de orde, waarin het Sitkovetsky Trio het Tweede Pianotrio in Es (op. 100) van Schubert zal vertolken, waarbij ik een inleiding zal verzorgen.