Voetbal

Dit bericht over de zwaarste terroristische aanslag in Indonesië in de afgelopen tien jaar staat al de hele dag op de voorpagina van The Guardian. Om de zoveel uur luister ik naar het journaal op Radio 1. Dit lijkt me toch groot nieuws en zeker nieuws dat gezien ons koloniale verleden ook mensen in Nederland aangaat. Toch hoorde ik er niets over. Sterker nog: het journaal om zes uur werd vanavond al na anderhalve minuut onderbroken om live over te schakelen naar een of andere voetbalwedstrijd waar zojuist gescoord was. Dit is dus de zender waar we naar moeten luisteren als er een ramp plaatsvindt. Je mag blij zijn dat er niet net een strafschop wordt gegeven als er een kerncentrale ontploft. Ik vind Nederland een prachtland, maar als het gaat om prioriteiten stellen op de nationale radio valt er nog wat te verbeteren. Ik zeg altijd maar: sport is geen nieuws, tenzij er doden vallen.