Urgh! (vervolg)

Afbeeldingsresultaat voor urgh a music war

Zoals beloofd vandaag ook nog wat hoogtepunten van Urgh!

Steel Pulse – ‘Ku Klux Klan’
Afbeeldingsresultaat voor steel pulse handsworth revolution
Dit was ook een openbaring voor me. Al waardeer ik Bob Marley tegenwoordig zeer, tot ik dit hoorde negeerde ik reggae eigenlijk. De hele plaat uit 1978 waar dit nummer vanaf komt is erg goed. Handsworth Revolution heet hij. Hier in Baarn noemen we hem Hansworst Revolutie. Geluid en beeld zijn trouwens niet best in dit fragment, helaas.

 

Gary Numan – ‘Down in the Park’
Afbeeldingsresultaat voor tubeway army replicas
Ondanks zijn elektronische sound had Gary Numan een goeie live band, met drums, bas, gitaar en twee toetsenisten, die op lekker analoge synthesizers van Moog en Prophet spelen. Hoe goed die band is, hoor je trouwens beter bij een eerder optreden voor The Old Grey Whistle Test. Numan was zo zenuwachtig voor dat optreden voor de BBC dat hij  heeft staan overgeven in de coulissen voor hij opging. Dat bleke gezicht van hem is dus geen gimmick.

 

Athletico Spizz 80 – ‘Where’s Captain Kirk?’
Afbeeldingsresultaat voor where's captain kirk?

Op de vinylversie van Urgh! wordt dit fijne liedje voorafgegaan door een door het publiek en de band gescandeerd ‘Clocks Are Big/Machines Are Heavy’, maar dat zit jammer genoeg niet in dit fragment. Erg leuke band, die (de nachtmerrie voor elke marketeer) ieder jaar zijn naam veranderde. Een punkliedje over Star Trek!