Elvis

Elvis zingt met zijn TCB*-band (met onder meer Ron Tutt (drums), James Burton (gitaar) en Glen Harding (toetsen)) een van mijn lievelingsnummers: ‘Patch It Up.’ De machtige baspartij, die op de studioversie werd gespeeld door Norbert Putnam, wordt hier (met alleen zijn wijsvinger!) door Jerry Scheff vertolkt, die grappig genoeg decennia later bij die andere Elvis (Costello) zou spelen. Het is een fragment uit de film That’s The Way It Is.

In sommige landen was het de A-kant van een single, maar in andere landen (ik vrees ook in Nederland) was het de B-kant van ‘You Don’t Have To Say You Love Me.’ Oef.

*Taking Care of Business (de in 1969 opgerichte begeleidingsband van Elvis).

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, hier nog een fijne ‘bass-cover’ van het nummer:

En nu we toch bezig zijn. Jerry Scheff speelt ook bas op een van de lekkerste nummers van Bob Dylan, ‘The Changing of the Guards’ van Street Legal. Volgens mij staat hij hier ook met dat wijsvingertje van hem te bassen achter His Bobness: