D. Sharpe

Nooit geweten: D. Sharpe (Dave Sharpe, 1947-1987) de drummer op een paar van de beste platen van Carla Bley (Social Studies, Musique Mechanique en de favoriet hier in huis I Hate to Sing) was tevens de drummer van de Modern Lovers (de begeleidingsband van Jonathan Richman).

Hier is hij te zien en te horen bij Toppop in 1979 (live! en: gave gitaar, Jonathan!):

En hieronder speelt D. Sharpe begin jaren tachtig tijdens een Pools jazzfestival met de The Carla Bley Band (met onder meer Michael Mantler (trompet), Gary Valente (trombone), Carlos Ward (sopraansax), Tony Dagradi (tenorsax) en ik denk Bob Stewart op tuba, John Clarke op hoorn en Arturo O’Farrill op orgel. De glansrol is voor Michael Mantler op bas).

Goed te zien is dat D. Sharpe bij Richman zijn stokken als een rockdrummer vasthoudt en bij Bley als een jazzdrummer.